MENÚ

SEMG Catalunya demana a la Generalitat que ampliï el reconeixement de la Creu de Sant Jordi a tots els professionals d'Atenció Primària Destacado

Valora este artículo
(0 votos)

semg cataluña

banner comunicado semgcataluna 

Barcelona, 3 de desembre de 2021 – La Societat Catalana de Metges Generals i de Família (SEMG Catalunya) vol recordar al Govern de la Generalitat, davant l'anunci que s’atorgarà la Creu de Sant Jordi a la CAMFiC, que hi ha tres societats científiques a Catalunya que agrupen els metges d'Atenció Primària, la tasca dels quals també mereix ser reconeguda, especialment després de la crisi sanitària viscuda durant la pandèmia.

“Tots els metges de primària (siguin de la societat que siguin: CAMFiC, SEMG.Cat o SEMERGEN Catalunya) han fet un sobreesforç durant la crisi sanitària i és un greuge comparatiu i una discriminació per als professionals de l'Atenció Primària catalana que pertanyen a altres societats, que aquesta distinció es faci no només a la CAMFIC ”.

Precisament, l'actual conseller de Salut de la Generalitat, el Dr. Josep Maria Argimon coneix de primera mà la tasca de SEMG Catalunya per les reunions que ha mantingut en nombroses ocasions, amb el seu president i membres de la Junta Directiva, durant el seu càrrec anterior com a gerent del Institut Català de la Salut (ICS).

Pel que fa a la tasca realitzada per SEMG Catalunya, destacar el fet que, gràcies als seus integrants, i com a suport a les accions formatives realitzades els darrers anys, es va aconseguir la cessió de cinc ecògrafs a l'Atenció Primària de Lleida per a que poguessin ser utilitzats a la fase aguda de la primera onada de la COVID-19 i no contaminar els propis. Aquest treball va ser de tal envergadura que ha estat reconegut a nivell internacional, ja que, amb aquest mètode de detecció i cribratge, es va aconseguir detectar els pacients que havien d'ingressar a l'hospital i els que podien passar la malaltia al seu domicili. Precisament, aquesta tècnica de cribratge va ser ensenyada per la SEMG a altres metges d'altres societats mèdiques de Catalunya de manera desinteressada.

De la mateixa manera, des de SEMG Catalunya creuen que el Departament de Salut i la Generalitat ha de rectificar i ampliar el reconeixement a tots els metges que exerceixen la seva tasca a Atenció Primària, així com a altres categories professionals que exerceixen la seva tasca al primer nivell assistencial. Recordem que a la pandèmia per la Covid-19 han col·laborat amb el seu esforç tots els col·lectius que treballen a l'Atenció Primària, tant sanitaris com administratius, per la qual cosa insistim i considerem del tot injust que es premiï només els metges de primària que pertanyen a la CAMFIC, quedant exclosos i marginats els metges de primària que pertanyen a les altres dues societats científiques i la resta de col·lectius.

 

 
Visto 2521 veces Modificado por última vez en Domingo, 05 Diciembre 2021 10:56
ORTIZ SANCHEZ FRANCISCO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Sitio Web: ithemeslab.com