MENÚ

SEMG Catalunya forma a les futures generacions de metges de família en temes que seran freqüents en les seves consultes Destacado

Valora este artículo
(0 votos)

3jornd residentes cat

  • S'han programat fins a set tallers dins de la II Jornada de Metges Residents SEMG Catalunya: sobre MPOC, diabetis o maneig del dolor, així com de tècniques com la RCP, electrocardiografia, ecografia i dermatoscòpia. 

  • L'activitat, reconeguda d'interès sanitari per la Generalitat de Catalunya, té com a finalitat "fer visible la capacitat de formació de la SEMG als residents i metges joves", segons el president de SEMG Catalunya, José Muñoz. 

  • Aquest any destaca, com a novetat, el fet que s'hagin triplicat el nombre de comunicacions presentades pels metges residents de Medicina Familiar i Comunitària participants respecte a l'edició anterior, celebrada el 2017.

Barcelona, 14 de juny de 2019 – Els metges residents de Medicina Familiar i Comunitària han estat els protagonistes avui a Barcelona en unes jornades organitzades per la Societat Catalana de Metges Generals i de Família (SEMG Catalunya) a la Facultat de Medicina de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Dins de la II Jornada de Metges Residents SEMG Catalunya -reconeguda d'interès sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya- s'han programat fins a un total de set tallers destinats a les futures generacions de metges de família catalans sobre temes que seran freqüents en les seves consultes. 

En concret, els tallers pels quals han rotat tots els alumnes s'han centrat en la malaltia obstructiva crònica (MPOC), la diabetis o el maneig del dolor, així com en tècniques com la reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP), electrocardiografia (ECG), ecografia i dermatoscòpia.

El responsable de la societat autonòmica de SEMG a Catalunya, el doctor José Muñoz i Márquez, ha destacat la importància d'aquesta activitat formativa, l'última finalitat és "fer visible la capacitat de formació de la SEMG als residents i metges joves". En definitiva, "serveixen per apropar la societat científica al col·lectiu i a l'entorn de la universitat, perquè no s'oblidin d'on han sortit", segons Muñoz.

Aquest any destaca, com a novetat, el fet que s'hagi triplicat el nombre de comunicacions presentades pels metges residents de Medicina Familiar i Comunitària participants respecte a l'edició anterior, celebrada el 2017.

Els metges residents inscrits han adquirit, de la mà d'experts i professionals membres de SEMG Catalunya i dels diferents Grups de Treball de la SEMG a nivell nacional, una sèrie de coneixements i eines en àrees competencials específiques de l'Atenció Primària de salut.

El programa de la II Jornada de Metges Residents SEMG Catalunya ha prioritzat un cop més l'ocupació d'eines eminentment pràctiques per reproduir fidelment el procés de presa de decisions que es seguiria a la consulta mèdica real. També s'han presentat casos clínics peculiars de la pràctica diària i treballs d'investigació realitzats en l'àmbit de l'Atenció Primària.

2 jornd resis cat lite foto premiados

pdfNota de prensa - 20190617

Visto 5275 veces Modificado por última vez en Viernes, 12 Julio 2019 12:02
ORTIZ SANCHEZ FRANCISCO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Sitio Web: ithemeslab.com