MENÚ

SEMG Catalunya mostra al nou gerent de l'ICS la seva total disposició en tot el relacionat amb l’Atenció Primària Destacado

Valora este artículo
(0 votos)
  • El president de SEMG Catalunya, el Dr. José Muñoz, s'ha reunit aquesta setmana amb el nou director gerent de l'Institut Català de la Salut, el Dr. Josep Maria Argimon i Pallàs.

  • Els participants de la trobada van acordar mantenir reunions periòdiques cada dos o tres mesos per abordar els assumptes d'actualitat que afecten al primer nivell assistencial a Catalunya.

  • El dèficit de metges, la conciliació familiar i l'horari d'atenció dels Centres d'Atenció Primària (CAP) van ser alguns dels assumptes abordats.

  • La delegació de SEMG Catalunya va aprofitar la reunió per donar a conèixer la societat científica al màxim responsable de l'ICS, així com els convenis i projectes que té entre mans per als propers mesos.

Barcelona, 27 de juliol de 2018 - La Societat Catalana de Metges Generals i de Família (SEMG Catalunya) ha mostrat a l'Institut Català de la Salut (ICS) la seva total disposició per arribar a acords, "sempre que se'ls tingui en compte per a la discussió de tot allò que tingui a veure amb l'Atenció Primària", a la comunitat autònoma.

nota prensa catalunaAixí ho va traslladar aquest dimecres el president de SEMG Catalunya, el Dr. José Muñoz, al nou director gerent de l'ICS, Dr. Josep Maria Argimon i Pallàs, durant la reunió que van mantenir juntament amb altres membres de la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família (SEMG), els doctors Mario Sirat i Domingo Rodríguez, en la qual se li va demanar poder participar en els òrgans consultius del Departament de Salut de la Generalitat.

Els participants en la trobada van acordar mantenir reunions periòdiques cada dos o tres mesos per abordar els assumptes d'actualitat que afecten al primer nivell assistencial a Catalunya. Entre ells, es troba el dèficit de professionals (metges de família i pediatres), que afecta tota Espanya, amb condicions de treball poc atractives i competitives, contractes precaris i falta de substituts per cobrir les vacances del personal, especialment en èpoques com l'actual.

Precisament, el president de SEMG Catalunya va lliurar en mà al gerent de l'ICS el comunicat oficial que la SEMG va emetre aquesta setmana a nivell nacional per rebutjar i denunciar les mesures irregulars que s'estan prenent en algunes comunitats autònomes per fer front al dèficit de metges a Atenció Primària i continuada, entre les quals es troba la contractació de metges sense homologació, sense formació especialitzada o de qualsevol altra especialitat.

La conciliació familiar i l'horari d'atenció dels Centres d'Atenció Primària (CAP) van ser altres dels assumptes abordats. A la reunió es va comentar que a Lleida ciutat s’ha anat provant l'experiència d'horaris d'atenció de 8.00 a 17.00 hores des de fa uns cinc anys en període d'estiu, amb gran acceptació i sense problemes d'atenció ni afectació en els indicadors de salut. A més, "la Medicina de Família està altament feminitzada, el que dificulta cobrir torns de tarda al generar problemes de conciliació", segons el Dr. José Muñoz.

Independentment que aquesta experiència es dugui a terme, els representants de SEMG Catalunya van sol·licitar també a l'ICS que tots els CAPs acabin el seu horari d'atenció a les 20.00 hores, perquè en l'actualitat, depenent de la zona, segueix havent-hi molts que tanquen a les 21.00 hores fet que resulta "una discriminació". També van sol·licitar que els professionals puguin cobrar ja el 100% de la part variable del sou (DPO) i no el 50% com encara segueixen cobrant.

La delegació de SEMG Catalunya va aprofitar la reunió per donar a conèixer la societat científica al màxim responsable de l'ICS, així com els projectes que té entre mans per als propers mesos. Entre ells, es troba la II Jornada de Residents, el II Curs d'Ecografia Avançada a Lleida, la I Jornada Pneumològica i els tallers 'Compartint espais en vacunació'. Així mateix, van informar-lo que la delegació de la SEMG a Catalunya té en l'actualitat convenis de col·laboració amb l'Associació d'Estudiants en Ciències de la Salut (AECS) i amb els col·legis de metges de Tarragona i Lleida.

 

Visto 6940 veces Modificado por última vez en Sábado, 28 Julio 2018 14:48
ORTIZ SANCHEZ FRANCISCO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Sitio Web: ithemeslab.com